Halloumi salade met quinoa en granaatappel

Gepubliceerd op 20 juli 2021 om 17:52

Naast dat deze salade echt heerlijk is, ziet het er ook nog eens super zomers en kleurrijk uit. Deze salade staat deze zomer zeker vaak op tafel!

 

Wat heb je nodig?

Portie : 2 personen

Ingrediënten:

  • 100 gram quinoa
  • 1 pakje halloumi
  • 1 avocado 
  • 1 bakje granaatappel pitjes
  • 2 grote handen veldsla
  • 1 tomaat
  • 1/2 courgette 
  • handje kikkererwten
  • 2 eetlepels ahornsiroop

Dressing:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel aceto balsamico 

 

Bereidingswijze:

 

  1. Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat afkoelen. 
  2. Snij de courgette doormidden en snij er daarna halve maantjes van.
  3. Bak de courgette en zet daarna apart tot nodig.
  4. Bak nu de kikkererwten in een bakpan totdat ze goudbruin zijn en blus ze af met wat ahornsiroop, beweeg de pan zodat de siroop als karamel om de kikkererwten gaat zitten. Laat daarna in een bakje apart staan tot nodig.
  5. Snij de avocado en tomaat in partjes en zet ook dit weg tot we de salade gaan opmaken.
  6. Maak nu de dressing van de salade, Doe alle ingrediënten in een bakje en voeg als laatste de olie toe. Meng dit alles met een kleine lepel totdat alles een geheel wordt.
  7. Bak/grill de halloumi voor 8 min zodat er een mooi krokant laagje op zit en hij vanbinnen heerlijk zacht is.
  8. Maak ondertussen de salade klaar, begin met het pakken van een diep bord. Leg daarin de veldsla rondom het bord en voeg hier wat dressing aan toe. De hoeveelheid hangt van jezelf af.
  9. Voeg in het midden de quinoa toe en leg de avocado, courgette en tomaat op de sla. 
  10. Voeg nu de kikkererwten en granaatappel toe en leg als laatste de gebakken halloumi op de salade. 
  11. Maak de salade af met nog wat dressing mocht je nog wat extra willen.

 

Heel veel kookplezier en alvast eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.