Pavlova

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 02:02

Pavlova! Crispy van buiten en zacht en fluffy van binnen. Zelf ben ik gek op Pavlova.. ten 1e is het super easy om te maken.. ten 2e zet je iets enorm fantastisch op tafel voor je gasten. Doordat de meringue spierwit van kleur is kan je het leuk versieren met felle kleuren zodat het dessert er echt uit springt. Het is een feestje om het te serveren maar nog leuker om te proeven! 

 

Wat heb je nodig?

Deze taart is voor 8 personen

Meringue:

-3 eiwitten

-150 gram poedersuiker

-1 eetlepel citroensap

-2 eetlepels maizena 

-Citroenrasp

-Spuitzak

-Gekartelde spuitmond (optioneel)

 

Lemoncurd:

-1 blaadje gelatine

-75 gram suiker

-1/2 limoen rasp

-1 citroen sap

-1 limoen sap

-1 eieren

-1,5 eidooiers

-90 gram boter op kamertemperatuur

 

Garnering: (voor iedereen optioneel)

-3 vijgen

-1/2 bloedsinaasappel

-1/2 bakje bramen

-1/2 bakje rode bessen

-3 goudbessen

-2 takjes munt

-Limoenrasp

 

Bereidingswijze meringue:

  1. Zorg dat je bekken/kom vetvrij is voordat je de eiwitten stijf gaat kloppen.
  2. Verwar de oven voor op 100 graden hete lucht.
  3. Doe de eiwitten samen met de suiker, maizena, citroensap en rasp in de bekken en klop dit stijf.
  4. Laat zeker 5 a 7 min op hoge stand kloppen.
  5. Vul nu de spuitzak met meringue en zorg dat je een bakplaat hebt met daarop bakpapier.
  6. Spuit nu krans van de meringue en zorg dat je ook een bodem hebt, hierin komt later de lemon curd.
  7. Zet de Pavlova nu voor 2 uur in de oven. Laat de oven in die tijd dicht zitten. 
  8. Begin nu met de Lemon curd.

 

Bereidingswijze lemon curd:

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Doe de suiker, rasp + sap van limoen/citroen en eieren in een kom en verwarm dit au bain marie.     
  3. Roer dit met een garde op laag vuur tot een temperatuur van 85 graden. Hierbij is het belangrijk op contant te blijven roeren want je wil geen roerei krijgen.
  4. Zeef het mengsel en voeg daarna de gelatine toe.
  5. Meng nu in blokjes boter erdoor, dit zorgt ervoor dat de lemon curd heerlijk romig wordt en langzaam afkoelt.
  6. Laat nu opstijven in de koeling. wanneer nodig even opkloppen voor gebruik.

 

Bereidingswijze Taart opmaak:

  1. Waneer de 2 uur voorbij zijn mag je zachtjes voelen of de Pavlova droog van buiten is en niet plakkerig. Wanneer droog mag je hem uit de oven halen.
  2. Mocht je Pavlova toch nog plakkerig zijn mag deze nog 15 min extra in de oven.
  3. Zorg nu dat je taart standaard  of schaal klaar staat zodat je de Pavlova snel en makkelijk kan overplaatsen.
  4. Belangrijk is dat het bakpapier loslaat van de Pavlova, haal het bakpapier er dus voorzichtig vanaf en ga niet trekken. Je wilt namelijk niet dat de Pavlova breekt.
  5. Vul de spuitzak met lemon curd en vul de bodem van de Pavlova.
  6. Nu komt het leukste... de opmaak! Hierbij ga ik geen uitleg geven want iedereen heeft een andere opmaak stijl. Laat je creativiteit de vrije loop en maak er een feestje van. Het gaat er geweldig uitzien.

 

Heel veel kookplezier en alvast eet smakelijk! 

 

Tip: Kom je er niet uit? Ik heb een korte video gemaakt van de Pavlova. Kijk snel tussen video's of klik hieronder op de link.

Video's

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.