Aziatische wontonsoep

Deze Aziatische wontonsoep is comfort in een bowl. Zachte wontons in een romige rode curry bouillon geserveerd met courgette spaghetti. Deze bouillon is licht pittig en zit vol met smaak, een heerlijk licht gerecht met weinig calorieën. 

Lees meer »

Tom Kha Kai soep

Tom Kha Soep (ook wel Tom Kha Kai of Tom Kha Gai) is één van de populairste Thaise gerechten. De letterlijke vertaling van Tom Kha Kai is kip galanga soep. Galanga is een wortel die lijkt op de gemberwortel en geeft de soep samen met de kokosmelk zijn karakteristieke smaak. Met dit recept voor Tom Kha Kai maak je een lichtpittige kokos-kippensoep die heerlijk is als voorgerecht bij een Thaise maaltijd.

Lees meer »

Libanees platbrood

Platbrood is de oudste manier van broodbakken, oorspronkelijk komt het uit Egypte. Men ging dit brood maken met alleen bloem en water en liet het drogen op een warme steen totdat het een hard plat brood werd. Tegenwoordig kun je er veel kanten mee op en worden er allerlei kruiden bij toegevoegd, het word nu ook vaker gemaakt met yoghurt in plaats van water. 

Lees meer »