Spicy pasta met knoflook gamba's

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 01:56

Deze pasta is zo mega lekker.. (al zeg ik het zelf) ..en super makkelijk om te maken. De ultieme comfort food pasta! De tomatensaus die licht romig is door de mascarpone en licht pittig door het rode pepertje.. de verse pasta die zich opneemt met die heerlijke saus en daarbij de heerlijke knoflookgamba's.. af gegarneerd met parmezaanse kaas en buffelmozzarella. Easy om te maken en een feestje om te proeven.

 

Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 personen

Voor de tomatensaus:

-1 blik tomaten (merk: Mutti, en het soort: Filleti, ik zet onderaan een foto van het blik)

-2 teen knoflook

-1 ui

-1 rode peper

-3 eetlepels ketchup

-2 eetlepels sweet chilli saus

-2 eetlepels creme fraiche

-2 eetlepels mascarpone

-1 takje tijm

-Verse pasta (spaghetti, tagliatelle, wat je maar lekker vind)

 

Knoflook gamba's:

-12 Black tiger gamba's  (size 16/20)

-4 tenen knoflook

-1 rode peper

-1 eetlepel citroensap

-Peper en grof zeezout

-200 ml olijfolie

 

Garnering:

-1 bol buffelmozzarella 

-Geschaafde parmezaanse kaas

-Scheut goede olijfolie (optioneel)

 

Bereidingswijze:

  1. Begin met de gamba's te pellen en kijk of het darmkanaal al verwijderd is. (een klein zwart draadje aan de bovenkant van de rug), mocht er niets zitten dan zijn deze al verwijderd.
  2. Hak nu de knoflook fijn en meng dit in een kom met de olijfolie.
  3. Snij de rode peper door de helft en verwijder de zaadlijst, snij nu halve ringen en meng dit bij de knoflook en olijfolie.
  4. Meng nu het citroensap bij de knoflook en olijfolie met behulp van een lepel. Leg nu de gamba's in de marinade en begin met de tomatensaus.
  5. Snipper de ui en en hak de knoflook fijn, fruit deze in de pan en wanneer de ui glazig is mogen de tomaten uit blik erbij.
  6. Snij de rode peper in ringen en haal de zaadlijsten eruit, voeg deze toe aan de saus.
  7. Voeg de sweet chilli en ketchup eraan toe. Laat nu even 10 min op laag vuur staan en voeg daarna de mascarpone en crème fraiche eraan toe.
  8. Zet een pan water op om de pasta in af te koken, voeg hier flink wat zout aan toe, kook de verse pasta ongeveer 3 min.
  9. Wanneer de pasta ''al dente'' is (beetgaar) mag de pasta bij de saus.
  10. Pak nu een pan en zet op hoog vuur, bak de gamba’s in de hete pan met een scheutje olijfolie mooi goud bruin aan beide kanten. Let op.. doe dit erg snel, laat de gamba niet te gaar worden want dan krijgt het de structuur van rubber en dat willen we niet.
  11. Wanneer je de gamba’s kort hebt dicht geschroeid mag nu de marinade erbij. Laat de gamba’s nu langzaam gaar worden in de heerlijke knoflookolie. Zet het vuur nu zachter.
  12. Snij de mozzarella in blokjes of scheur de mozzarella zodat je mooie lamellen krijgt.
  13. Pak een diep bord en serveer de pasta hierin, pak de gamba’s uit de olie met een tang en leg deze op bord. Garneer af met parmezaanse kaas, olijfolie en de mozzarella. 

 

Alvast eet smakelijk en veel kookplezier!

Hierboven de foto van de tomaten uit blik, ik gebruik altijd dit merk. Deze tomaten komen uit talie en dit proef je echt terug. Er is een enorm groot verschil met de tomaten uit Nederland en de tomaten uit Italië. Dus een tip voor de toekomst.. ga je pasta sauzen maken gebruik dan dit merk want je proeft echt verschil.

Ps: Deze zijn gewoon verkrijgbaar bij de Albert Heijn


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.