Buddha bowl met bieten hummus (vegan)

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 15:15

De buddha bowl is een kom die overloopt met kleurig, lekker uitziend en vooral gezond eten. De kom bevat als basis een graan, bijvoorbeeld (wilde) rijst, quinoa of bulgur, met daarop een verzameling groenten en andere vegetarische of veganistische ingrediënten.

 

Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 1 persoon

Bieten hummus:

-1/2 blikje kikkererwten 

-2 gekookte rode bieten

-1 eetlepel citroensap

-1/2 eetlepel azijn (liefst frambozen azijn)

-1/2 teen knoflook

-2 eetlepels olijfolie

-Zout en peper

 

Budda Bowl:

-3 eetlepels quinoa 

-4 plakken Libanees platbrood. (Je kunt dit halen in de winkel maar je kan er ook voor kiezen om het zelf te maken. Recept kan je vinden in mijn recepten lijst)

-1/2 avocado

-Handje verse spinazie

-2 eetlepels kikkererwten

-20 gram wortel (fijngesneden)

-1/2 zoete aardappel

-3 eetlepels edamame bonen

-1/2 rode biet gekookt

-2 groene asperges

-Grof zeezout

Bereidingswijze bieten hummus:

  1. Snij de gekookte rode biet in blokjes en zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt staan om te blenderen.
  2. Doe de kikkererwten, rode biet, knoflook, citroensap, olijfolie en azijn in de keuken machine en blender dit fijn totdat er een mooie egale crème ontstaat.
  3. Proef het nu af en maak eventueel nog op smaak met zout peper of citroensap.

 

Bereidingswijze Budda bowl:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de quinoa af in een steel pan met water en zout en kook dit ongeveer 10 min lang. Giet daarna af en laat het afkoelen.
  3. Snij de zoete aardappel in grove blokken en leg in een ovenschaal, doe er een scheutje olijfolie overheen en wat grof zeezout. Bak dit in de oven ongeveer 15 min totdat ze lekker crispy zijn.
  4. Bak het platbrood af en snij in vier stukken. Laat afkoelen 
  5. Blancheer de groene asperges en laat daarna afkoelen in ijswater. (hierdoor blijven ze mooi groen van kleur)
  6. Snij nu de wortel in erg fijne reepjes en de rode biet in mooie plakjes. 
  7. Snij de avocado ook in erg dunne plakken, trek de plakjes op het laatst iets uit elkaar en rol daarna iets naar elkaar toe zodat er een klein roosje onstaat. (Zie foto)
  8. Haal de zoete aardappel blokjes uit te oven, zorg dat alle ingrediënten klaar staan voor de opmaak van het bord.
  9. Nu is het tijd voor de opmaak, hier mag je jezelf helemaal uitleven qua creativiteit. Zelf vind ik dit het leukste gedeelte. Je kan altijd de foto als voorbeeld nemen als je er niet uitkomt. Het maakt niet uit wat je doet want het gaat er vast geweldig uitzien. 

 

Alvast eet smakelijk en veel kookplezier!

     

     


    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.