Libanees platbrood

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 15:38

Platbrood is de oudste manier van broodbakken, oorspronkelijk komt het uit Egypte. Men ging dit brood maken met alleen bloem en water en liet het drogen op een warme steen totdat het een hard plat brood werd. Tegenwoordig kun je er veel kanten mee op en worden er allerlei kruiden bij toegevoegd, het word nu ook vaker gemaakt met yoghurt in plaats van water. 

Plat brood is lekker om te serveren bij maaltijd salades, budda bowls en ook lekker bij dips op tafel.

 

Wat heb je nodig?

Dit is een portie voor 8 kleine broden

-300 gram tarwebloem

-200 ml yoghurt

-flinke snuf zout

-knoflook olie

 

Bereidingswijze:

  1. Pak een kom en meng hier de bloem, zout en yoghurt in, Kneed dit totdat je een mooie gaal deeg hebt gekregen.
  2. Laat nu 10 minuten rusten.
  3. Verdeel het deeg in 8 stukjes. 
  4. Bestuif het aanrecht met bloem en rol een stukje deeg uit tot een plat deeg.
  5. Zorg dat je een bakpan op hoog vuur hebt staan. 
  6. Bestrijk het deeg aan 1 kant met de knoflook olie en leg dan ook met de oliekant in de pan. Bak dit voor 1 min op middelhoog vuur.
  7. Je gaat zien dat het deeg gaat opstijven door de hitte, dat is een goed teken want dit betekent dat de binnenkant gaar is geworden.
  8. Zorg dat je nu de andere kant instrijkt met knoflook olie, bak nu de andere kant van het brood in de pan.
  9. Strooi op het laatst wat grof zeezout eroverheen. 
  10. Serveer met heerlijke dips of een lekkere maaltijd salade.

 

Alvast eet smakelijk en veel kookplezier!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.