Chocolate chip cookie's

Gepubliceerd op 23 februari 2021 om 14:10

Mijn ultieme guilty pleasure! Deze koekjes zijn echt goddelijk, de buitenkant is heerlijk krokant en ze zijn nog chewy en zacht van binnen. Het deeg heb je ook zo in elkaar gekneed en ze hoeven maar 8 a 10 min in de oven. 

Heerlijk voor s’avonds bij de koffie of voor wanneer je er maar zin in hebt!

 

Wat heb je nodig?

Dit recept is voor ongeveer 12 koekjes

-145 gram bloem

-1/2 theelepel baking soda 

-115 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

-50 gram kristalsuiker

-110 gram bruine basterdsuiker of lichte basterdsuiker

- Snufje zout

-1 theelepel vanille extract of 1 mespunt verse vanillemerg 

-1 ei

-170 gram chocolate chips

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  2. Mix de boter met de 2 soorten suiker glad en luchtig in de keukenmachine.
  3. Meng de bloem met de baking soda door elkaar.
  4. Voeg het ei, zout en vanille toe aan het botermengsel, mix dit voor 2 minuten
  5. Meng nu met een spatel voorzichtig de bloem erbij. (wanneer je bloem te lang mengt activeer je de gluten en worden de koekjes taai.)
  6. Spatel op het laatst de chocolate chips erdoorheen en zorg dat er een bakplaat met bakpapier klaar staat.
  7. Rol met je handen nu balletjes ter grote van een pingpong bal en leg het verdeelt op de bakplaat. Dit zorgt voor een betere warmteverdeling.
  8. Bak de koekjes nu 8 a 10 minuten af op 185 graden.
  9. Wanneer klaar moet je er helaas nog even vanaf blijven want ze zijn dan nog te zacht en te heet. Laat ze 5 minuten afkoelen en je hebt heerlijke krokante koekjes met een warme zachte chocolade binnenkant.

 

Alvast eet smakelijk en veel kookplezier!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.