Beef ramen soep

Gepubliceerd op 25 februari 2021 om 17:08

Ramen is een gerecht bestaande uit noedels en een hete bouillon. Ik heb dit gerecht met biefstuk gemaakt en heerlijke gezonde knapperige groente zoals paksoi en groene asperges. Verder zitten er shii-takes, wortel en een gekookt eitje bij. Het is een echte smaakexplosie en een aanrader om te koken als je eens iets speciaals op tafel wilt zetten.

 

 

Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 2 personen

Voor de bouillon:

-2,5 liter water

-1 bouillon blok rund

-1/4 van gemberwortel

-2 tenen knoflook

-1/2 rode peper

-1 ui

-2 bosui stengels (grof gesneden)

-2 eetlepels limoensap

-4 eetlepels sojasaus

-2 eetlepels vissaus

-1 eetlepel Tahin (sesampasta)

-Zout en peper

 

Voor het garnituur

-1 pakket noodels 

-8 paksoi bladeren

-1/4 wortel fijn gesneden

-Handje bosui gesneden

-10 shiitakes 

-2 ei

-2 stuks biefstuk

-4 groene asperges

-1 eetlepel sesamzaad

-Zout en peper

-Eetlepel roomboter

-Scheut olie

 

Bereidingswijze:

  1. Zet het water op met het bouillon blokje, gember, knoflook en rode peper.
  2. Pak een bakpan en zet dit op hoog vuur, snij de ui doormidden en bak de ui aan de gesneden kant bruin. Dit zorgt voor extra veel smaak als de ui in de bouillon gaat. Je mag de ui in z’n geheel bij de bouillon toevoegen want uiteindelijk gaan we het toch zeefen.
  3. Voeg ook de bosui in grove stukken toe.
  4. Laat dit een uurtje zachtjes koken op laag vuur. 
  5. Zeef na een uur de bouillon en zet daarna terug op het vuur.
  6. Voeg nu de vissaus, limoensap, tahin, en sojasaus toe aan de bouillon en proef het op smaak.
  7. Ondertussen zet je de bouillon weer op laag vuur en begin je met het garnituur.
  8. Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Bestrooi het met zout en peper en dek het af.
  9. Kook het ei en blancheer ondertussen de asperge. Laat allebei in koud water afkoelen totdat nodig.
  10. Ga nu verder met de shiitakes, verwijder de steeltjes en snij in reepjes. Snij de bosui in ringen. 
  11. Voeg de shiitakes toe aan de bouillon samen met de noodles, paksoi, wortel, asperges, en ei. Nu mag het vuur uit want de bouillon is heet genoeg. 
  12. Zet een bakpan op hoog vuur en doe een scheutje olie in de pan, schroei de biefstukken dicht en voeg nu de roomboter erbij. Bak de biefstukken ongeveer 3 minuten in de pan en laat daarna rusten in aluminiumfolie voor 2 minuten.
  13. Pak een diep bord en leg de noodles in het midden van het bord, daarna de overige groente aan de zijkanten eromheen. (zie foto)
  14. Pel en snij het eitje doormidden en leg ook aan de zijkant van het bord.
  15. Nu mag je de biefstukken gaan trancheren (snijden), bestrooi op het laatst nog wat zout en peper over de biefstukken en leg mooi dakpan gewijs in het bord. 
  16. Nu mag je met behulp van een litermaat de bouillon toevoegen in het bord.
  17. Maak het bord af met wat sesamzaadjes en het gerecht is klaar.

 

Het is even wat werk maar voor mensen die het leuk vinden om te koken is dit echt een leuk gerecht om te maken.

 

Alvast eetsmakelijk en veel kookplezier.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.