Fudgy Brownies

Gepubliceerd op 3 maart 2021 om 11:41

De perfecte fudgy brownies!

Liefhebbers van brownies zijn verdeeld over twee kampen: aan de ene kant zij die een brownie het liefst kruimig, cakeachtig zien, aan de andere kant zij die hem graag smeuïg en fudgy hebben. Het ultieme brownie recept heeft van beide kenmerken iets: knapperig vanbuiten, smeuïg vanbinnen en met een intense chocolade smaak.

 

Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 9 brownies

-170 gram pure chocolade, in stukjes

-300 gram suiker

-100 gram ongezouten boter

-75 gram bloem

-3 eieren

-30 gram cocoapoeder

-snufje zout

Benodigdheden:

-Vierkante bakvorm van 20 x 20 cm

-Bakpapier

-Garde

-Spatel

-Hitte bestendige kom

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Zet een pan met een klein laagje water op en doe daar de hitte bestendige kom in. Doe hierin de roomboter en smelt ''au bain marie’’. 
  3. Voeg nu de chocolade stukjes toe en roer tot een mooie vloeibaar geheel.
  4. Haal de kom nu van de pan en zet op het aanrecht, klopt met behulp van een garde de suiker door de chocolade massa. 
  5. Voeg daarna een voor een de eieren toe.
  6. Leg nu de garde weg en pak een spatel, voeg de bloem, zout en cocoa poeder toe en spatel alles door totdat er geen sporen meer van bloem zijn. Het moet een mooi glanzend bruin beslag zijn.
  7. Giet het beslag in de beklede bakvorm en zorg dat het een mooie gelijkmatige laag is. 
  8. Bak de brownies 35 tot 40 min op 175 graden in de oven.
  9. Haal de bakvorm uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm. Haal daarna voorzichtig uit de bakvorm en snijd in vierkante stukken. 

 

Wees trots op jezelf.. want je hebt de perfecte fudgy brownies gemaakt.

Alvast eet smakelijk!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.