Lemon Drizzle Cake

Gepubliceerd op 10 mei 2021 om 17:29

Deze frisse citroen cake is echt een aanrader, een luchtige cake die na het bakken overgoten wordt met een romige citroen icing. 

Van cake zijn talloze recepten te vinden in allerlei variaties.. maar de Lemon cake is toch wel een favoriet van mij. 

 

Wat heb je nodig?

Voor de cake:

-200 gram suiker

-200 gram roomboter (kamertemperatuur)

-1 citroenrasp

-1/4 theelepel zout

-4 eieren (kamertemperatuur)

-200 gram bloem

-1.5 theelepel bakpoeder

-2 eetlepels citroensap

-1 cake vorm (25 cm)

 

Voor de glazuur:

-2 citroenen sap

-60 gram creme fraiche 

-220 gram poedersuiker

-1 rasp van citroen

 

Bereidingswijze cake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden hete lucht.
  2. Vet de cakevorm in en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
  3. Doe de suiker, boter, citroenrasp+sap en het zout in een kom en mix dit tot een romig geheel. Voeg daarna de eieren een voor een toe en klop het beslag na elk ei goed door.
  4. Spatel tot slot de bloem en het bakpoeder door het beslag. Verdeel het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  5. Bak de citroencake 60 a 75 minuten goudbruin en gaar.

 

Bereidingswijze glazuur:

  1. Rasp de schil van 1 citroen en hou dit apart.
  2. Pers nu het sap van de 2 citroenen en doe het sap in een kom.
  3. Voeg nu de poedersuiker en rasp samen bij het sap en meng dit met een garde tot een glad glazuur.
  4. Voeg op het laatst de creme fraiche toe en zet apart totdat de cake klaar is en is afgekoeld.

 

Afwerking cake:

  1. Zet de afgekoelde cake nu op een bakrek met daaronder een diepe bakplaat met daarin wat bakpapier.
  2. Schenk nu de citroenglazuur over de cake totdat het volledig bedekt is.
  3. Garneer af met wat citroenrasp en eventueel wat roodfruit of chocolade.

 

Heel veel succes en veel bakplezier!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.