Crispy chicken met Thaise noedels

Gepubliceerd op 18 juni 2021 om 00:34

Dit gerecht behoort tot een van mijn favorieten..! Wanneer ik het gerecht maak ruikt de hele keuken heerlijk naar een oosterse keuken! De geuren van verse gember, knoflook en pittige sambal samen maakt deze saus helemaal af. 

 

Wat heb je nodig?

Dit gerecht is voor 4 personen

Voor de Oosterse saus:

-500 ml tomatensaus (‘'Frito'' van merk Heinz)

-500 ml ketchup

-100 gram verse gember

-3 rode pepers

-4 tenen knoflook

-75 ml ketjap

-50 ml sojasaus

-scheut chilisaus

-sap van 1/2 limoen

-2 stuks punt paprika

-1 rode ui

-zout en peper

 

Voor de crispy chicken:

-1 kilo kipdijfilet

-2 zakjes Panko (Japans broodkruim, kun je halen bij de AH of Toko)

-50 gram verse gember (geschaafd)

-1 teen knoflook (fijn gehakt)

-2 eieren (los geklopt)

-1 theelepel sambal

-sap van 1/2 limoen

-zout en peper

 

Voor de Thaise noedels:

-2 grote wortels

-1 ui

-180 gram noedels

-200 ml Oosterse saus

-2 stengels bosui 

-1 theelepel sambal

 

Bereidingswijze:

  1. Begin met het marineren van de kipdijfilet. Snij de kip in grove stukken en leg in een kom waarin je straks kan mengen.
  2. Voeg de geschaafde gember, knoflook, sambal, sap van limoen en het geklutste ei toe aan de kip. Maak extra op smaak met zout en peper en zet koud weg in de koelkast.
  3. Begin nu met de Oosterse saus, Pel de knoflook schoon en schaaf de schil van de verse gember eraf. 
  4. Halveer de rode pepers en verwijder de zaadlijsten. Voeg nu de knoflook, gember en rode peper in een keukenmachine en blender fijn tot alles tot grove pulp ontstaat. (er mogen geen grove stukken meer in zitten)
  5. Zet een kookpan op met de Frito tomatensaus en ketchup en zet op laag vuur. Voeg nu het pulp mengsel eraan toe en meng alles even goed door met een houten lepel of spatel.
  6. Voeg nu de ketjap, sweet chili, sojasaus en het sap van limoen toe aan de saus. Laat alle smaken goed in de saus trekken, zet dus op laag vuur en laat dit even intrekken.
  7. Snij de puntpaprika in grove stukken en doe hetzelfde met de rode ui. Bak dit in de pan met wat olijfolie, zout en peper. Voeg daarna toe aan de oosterse saus.
  8. Nu gaan we verder met de crispy chicken. Verwarm de oven voor op 180 graden. (*je kan de kip ook frituren, hier moet je ongeveer 10 a 15 min tijd voor rekenen)
  9. Pak een bekken en doe daar de 2 zakjes panko in.
  10. Haal de kip stukjes door de panko heen en zorg ervoor dat het hele stukje kip goed gepaneerd is. Leg dit nu op een bakplaat met bakpapier eronder. Vervolg dit totdat de kip op is.
  11. Bak de kip 30 a 35 min op 180 graden af in de oven.
  12. We gaan nu verder met de Thaise noedels. Schil de wortel en snij fijn in ‘’brunoise'' (kleine blokjes). Snipper ook de ui en fruit deze in een bakpan samen met de wortel.
  13. Kook nu de noedels 5 min en voeg daarna toe aan de wortel en ui. Daarna mag je de sweet chili, sambal en de oosterse saus toevoegen aan de noedels. Meng alles even goed door en haal nu van het vuur af. 
  14. Wanneer de kip gaar is mag je noedels weer verwarmen en wat gesneden bosui eraan toevoegen. 
  15. Doe nu de Oosterse saus in een wokpan en wanneer het warm is mag je crispy kip hierin wokken.
  16. Belangrijk hierbij is dat je de kip snel moet wokken want anders blijft de kip niet meer crispy omdat hij zo lang in de saus aan het wokken is. 
  17. Pak nu 4 diepe borden en serveer hier de noedels in, leg de cripsy kip er rond omheen. 

 

Heel veel kookplezier en alvast eet smakelijk!

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.